A "rossz" koleszterin nem létezik! 
			            A KOLESZTERIN TEÓRIA, MINT ÁTVERÉS

DR. F. BATMANGHELIDJ IRÁNI SZÜLETÉSŰ ORVOS ÉS KUTATÓ SZERINT ÁTVERNEK MINKET!
"Nekünk az orvosi szakmában
 teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben,
 azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, 
hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket. 
A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a "rossz koleszterin" szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét, de ezalatt emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe."
A KOLESZTERIN TEÓRIA, MINT ÁTVERÉS
A rémült nyugat 
A nyolcvanas évek elején még javában ette 
mindenki ami jólesett, amikor 1984 március 26-án a TIME magazin a 
címlapján hozott, és tényként tálalt egy tudományosan nem alátámasztott 
vélekedést, miszerint a magas koleszterinszintért elsősorban a tojás és a
 zsírban dús táplálkozás a felelősek. A cikk lavinát indított el, és 
orvosi körökben is hamarosan elterjedt ez a nézet, pedig semmilyen felmérés, vagy komolyabb kutatás nem igazolta.A koleszterinnel megrémisztett amerikaiak, és a többi, hozzájuk 
hasonlóan becsapott népek azóta is abban a tudatban élnek, hogy a zsír 
és a tojás káros az egészségre, a testükben lévő koleszterin pedig mint 
valami Damoklesz kardja lebeg a fejük fölött. Ennek megfelelően a 
világon ma hatalmas mennyiségben gyártják a koleszterin- és zsírszegény 
ételeket, a koleszterincsökkentő gyógyszerek előállítása pedig 
dollármilliárdos üzlet a gyógyszeriparnak.A 20. század eleje óta gyártott margarinról ekkor terjesztették el, hogy
 az a mi megmentőnk. Még ma is szívbarát margarinról beszélnek, pedig 
már több éve ismert a margarinban lévő transzzsírsavak igen káros hatása.
 Az egerek nem is eszik meg a margarint, mert érzik, hogy az nem 
élelmiszer! És valóban. Mint az nem is olyan régen kiderült, az 
úgynevezett transzzsírsavak miatt kifejezetten káros az egészségre a 
margarin! Nem hogy nem védi meg a szívünket, de éppen ellenkezőleg! 
Kóros elhízást, és cukorbetegséget is okoz többek között, de alapvetően 
csökkenti a szervezetben lévő "jó koleszterin" szintet, ráadásul 
bizonyítottan meddőséget is okoz. Nesze neked margarin! Mindezek 
ellenére mindig mindenhonnan a koleszterinhalandzsát halljuk. Az 
úgynevezett orvosszakértők a zsírmentes táplálkozást népszerűsítik, 
miközben elfelejtik kihangsúlyozni, hogy az élelmiszeripar által 
felhasznált zsír java transzzsír! Mindeközben pedig jót hallgatnak az 
esszenciális zsírsavakról, melyekből egy gramm sincs az élelmiszeripari 
termékekben.
De hogy is van ez a koleszterinnel?
Számtalan tudományos munkából, többek között dr. Uffe Ravnskov: 
Koleszterinmítoszok c. mindenre kiterjedő, nagy mintákon végzett 
vizsgálatokon alapuló munkájából tudhatjuk, hogy a koleszterinszint nem 
oka, se nem befolyásolója azoknak a betegségeknek, melyeket neki 
tulajdonítanak. Sőt, épp az ellenkezője az igaz! Kiderült, hogy a 
koleszterinszegény diétán élőknek dupla akkora az esélye, hogy 
szívinfarktust kapjanak, mint azoknak, akik tartósan magas 
koleszterinszinttel élnek. (Pláne, ha közben margarint is esznek. Lásd a
 transzzsírsavaknál.) Ráadásul akinek magasabb a koleszterinje, az 
nehezebben betegszik meg egy sor betegségben. A koleszterin ugyanis nem 
valami káros anyag a szervezetben, hanem a szervezet anyagcseréjének és 
működésének egy fontos alkotó eleme. Ha létezne "rossz" koleszterin, 
akkor a szervezet le tudná azt bontani. Onnan lehet tudni, hogy rossz a 
gondolkodásunk, hogy az emberi és állati szervezetek egyikében sincs 
olyan enzim, ami az LDL (a "rossz" koleszterin) lebontására képes lenne.
 A szervezet vigyáz a koleszterinre, mert jól tudja, hogy szüksége van 
rá.Koleszterinből van az idegsejteket óvó myelinburok, és a sejtek közötti 
minőségi összeköttetést biztosító gliaszövet is, ami az agysejtek pontos
 kommunikációjához nélkülözhetetlen. Hiányában többet hibázik az agy, 
romlik a memória, a reakcióidő, a figyelem. 
A koleszterin a 
zsíranyagcserében is nagyon fontos szerepet játszik, belőle készülnek 
ugyanis az epesavak is, melyek a zsírok lebontásához szükségesek. 
A 
koleszterin felelős még többek között a sejtek membránjainak 
rugalmasságáért, de belőle készül számos hormon prekurzora (előanyaga) 
is, melyekből aztán többek között mellékvesekéreg hormonok és nemi 
hormonok lesznek.Bár igaz, hogy a kiugróan magas LDL szint, alacsony HDL ("jó" 
koleszterin) mellett jelezhet bizonyos egészségtelen folyamatokat a 
szervezetben, a magas LDL szint önmagában nem jelent semmit sem, ha a 
HDL is arányosan követi. Az is tévhit, hogy koleszterinben szegény diéta
 csökkenti a koleszterinszintet. Sőt! Az esetek egy részében az exogén 
(táplálkozásból származó) koleszterinbevitel csökkentése, a szérum- 
(vérben megjelenő) koleszterin szintet éppenhogy megnöveli! Egyébként a 
publikált adatokkal (8-20%) szemben átlagosan nagyjából 5%-nyit csökken a
 koleszterinszint a vérben, ha koleszterinmentes diétára kárhoztatjuk 
magunkat. Ez az 5% ide vagy oda pedig igen csekély, azaz gyakorlatilag 
elhanyagolható.Bár különösebben nem izgattam magam miatta, de egy időben én is elhittem
 a koleszterin-mesét. Csak akkor kezdtem bele egy kis nyomozásba amikor 
idősödő szüleim vérképét megfigyeltem. Apámnak, aki hatalmas zsíros 
húsokat eszik előszeretettel (a rántott húst is csak tarjából hajlandó 
megenni) és aki szerint a zöldség a nyulaknak való, alacsonyabb a 
koleszterinszintje mint az enyém, és ezen sorok írásakor 77 éves kora 
ellenére olyan rugalmasak az erei mint egy tinédzsernek. Anyámnak 
ellenben, aki amúgy karcsú volt világ életében, és aki a levesből is 
főleg a zöldséget eszi ki, kiemelkedően magas a koleszterinje. Ha másból
 nem, ebből nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a koleszterin-rémképpel, 
meg az állandóan hirdetett koleszterinszegény táplálkozással valami 
nagyon nincs rendjén. Mivel a környezetemben körbekérdezve is szinte 
szóról szóra hasonló esetekről értesültem, elkezdtem foglalkozni a 
témával, és hamar meg is találtam a választ a kérdéseimre. A 
legfontosabb hogy a táplálkozás elhanyagolható mértékben befolyásolja 
csak a vérben lévő koleszterin mennyiségét, utóbbit ugyanis a máj 
szabályozza. 
A táplálékkal elfogyasztott koleszterinből közvetlenül egy 
gramm se kerül be a véráramba, ellenben a máj 3-4-szer annyi 
koleszterint termel magától, mint amennyit megeszünk. A máj akkor emeli 
föl a szérum-koleszterin szintet, ha valami ellen védekeznie kell a 
szervezetnek. A hibás koleszterin-agyagcsere hosszú idő után valóban 
plakkosodáshoz, majd később érelmeszesedéshez vezethet , de mivel ez a 
jelenség már valami okán jelentkezik, nem a koleszterinszintet kell 
csökkenteni, hanem a kiváltó okot kéne megszüntetni. Igen ám, de ebben 
nincs semmi üzlet! A koleszterinszint-csökkentés a nyugati orvoslás 
sajnálatos hozzáállásából adódik; nem a betegséget, hanem a tüneteket 
kezeli. Ráadásul, mint ahogy lenni szokott, ennek mellékhatásaként a 
szervezetet komplexen károsítja. Napjainkban az orvosok szinte biztos, hogy koleszterinszint-csökkentő 
pirulákat fognak felírni annak, akinek magas az LDL szintje. 
Ez hatalmas
 üzlet a gyógyszergyártóknak, viszont nagy kárt okoz az ember 
szervezetében. Ezek a szerek (sztatinok) ugyanis a közhiedelemmel 
ellentétben nem a "rossz" (azaz a szervezet számára közvetlenül nem 
felhasználható) koleszterintet csökkentik, hanem a koleszterinszintézist
 akadályozzák. Azaz a szedésükkel a szervezet normális működésébe 
avatkozunk bele. Az aránytalanul magas LDL szint jelzi, hogy felborult a
 koleszterin-anyagcsere. A koleszterin-szintézis akadályozásával 
logikusan csökkenthető ugyan az LDL szint, de ezzel a HDL, azaz a "jó" 
koleszterin szintje is csökken. 
A sztatikokkal tehát megakadályozzuk, 
hogy a szervezet ellássa magát a számára nélkülözhetetlen 
koleszterinnel. A koleszterinszintézis akadályozása miatt fellépő 
koleszterinhiányos állapot miatt fogamzási problémák, butulás, libidó 
csökkenés, emésztési zavarok a leggykoribbak, de akár a szervezet 
védekező, önfenntartó képességének teljes összeomlása is előfordulhat.A nyugati orvoslás tünetkezelő jellege miatt fordulhat elő, hogy 
mostanában azt az abszurdumot hirdetik, miszerint a tesztoszteron 
javítja a memóriát. 
Ezt abból szűrték le, hogy akinek mesterségesen 
leállították a tesztoszteron termelését, az kisebb agyi teljesítményre 
volt képes. Holott mindössze arról van szó véleményem szerint, hogy 
valamivel (feltehetőleg sztatinokkal) gátolták, vagy leállították a 
szervezetben zajló normális koleszterin-szintézist, hogy ne 
termelődhessen a tesztoszteron DHEA nevű prekurzora. Ez viszont azt 
eredményezte, hogy nem lehetett jelen elegendő mennyiségben az agyi 
neuronok (idegsejtek) tökéletes kapcsolódását biztosító koleszterin sem,
 ami - teljesen természetes módon - a memória romlásában mutatkozott 
meg. 
Az öregedéssel kapcsolatos memóriaproblémák sem a hormonszint 
csökkenése miatt állnak elő közvetlenül, hanem a beszűkült erek kisebb 
oxigénszállítási képessége, vagy éppenséggel a vészesen alacsony 
szérum-HDL szint miatt, amikor is nem jut elég közvetlenül 
felhasználható koleszterin az agyba, ezért nincs megfelelő kapcsolódás a
 neuronok között. Érdekes, hogy a koleszterin-anyagcsere felborulása afféle civilizációs 
betegségként értékelhető. A szervezet védekezik valami ellen, ami 
gyakran az állandó stressz, de lehet a szennyezett levegő, a táplálkozás
 során bevitt ártalmas anyagok (tartósítószerek, élelmiszer adalékok, 
színezékek, stb.) valamint az egyéb környezeti ártalmak, mint pl. a 
háztartásban használt vegyi anyagok gőzének belélegzése, vagy bőrön 
keresztül történt felszívódása, és a munkánk, vagy életünk során történt
 mérgezések. Mivel a stressz önmagában védekezésre kényszeríti a 
szervezetet, ezért minden olyan dolog, ami stresszel jár, okozhat magas 
koleszterinszintet. A városi zajtól kezdve a munkahelyi hajszoltságig 
bezárólag. Ez logikus, hiszen a szervezet ilyenkor főleg az adrenalin és
 kortizon termelésre koncentrál elsősorban. Ez viszont hosszabb távon 
visszaüt, mert amíg a szervezet a stresszhormonok termelésére 
rendezkedik be, elhanyagolja az egészséghez, és a termékenységhez 
nélkülözhetetlen nemi hormonok készítését. Mindenki ismer olyan nőket, 
akik a munkehelyükön, vagy a magánéletükben elszenvedett stressz miatt 
képtelenek megfoganni. A férfiak esetében a stressz kevésbé látványos, 
de ugyanolyan káros. Egy dolog biztos. Az öröklődésen kívül elsősorban 
az életmód függvénye, hogy valakinek magas-e a koleszterinje, vagy sem.Szervezetünkben kifejtett hatásukat tekintve a nemi hormonok testünk 
legfontosabb öregedést gátló és egészségvédő anyagai. 
A tesztoszteron, az ösztrogén és számos egyéb hormon prekurzora (előanyaga) viszont egy a főleg a mellékvese kéreg által termelt dehidroepiandroszteron (DHEA) nevű anyahormon, ami szintén koleszterinből készül. Ha akadályozzuk a koleszterinszintézist, lecsökken a DHEA szint, és vele együtt a nemi hormonok szintje. Ezért ha pl. egy ereje teljében lévő férfi, vagy nő az orvosa tanácsára elkezd koleszterinszint csökkentőt szedni, nem elég, hogy a libidója csökken, de hamarosan számítania kell a szervezet leépülésére és az idős emberek különböző betegségeire is. Csontritkulás, izületi bántalmak, bőrelvékonyodás és foltosodás, fokozott ráncosodás, haj és körömproblémák, stb. (Ezért újabban pótolják a nemi hormonokat is. Persze újabb pirulával.) Nem véletlen, hogy a DHEA fogyasztása újabban kezd úgymond divatba jönni mostanság az idősebbek körében, de egyelőre nem ajánlom a szert, mert véleményem szerint csak komoly orvosi vizsgálat után lenne szabad szedni. Egyszer majd erről is írok. A sok pénzért kifejlesztett gyógyszert mindenáron el kell adni. Akkor is, ha haszontalan, de még akkor is, ha ártalmas.
Forrás: https://nibiru.hu/koleszterin.htm
Dr. Lenkei Gábor videója a koleszterinről:
ÚJ FEJLESZTÉSŰ OLTÓANYAG A SZÍV ÉS ÉRRENDSZERI BETEGEK MEGMENTÉSÉRE - Dr. Horváth István
ANTIKOLESZTERIN ANTITEST:
A vakcina hatóanyagának feltalálója Dr. Horváth István orvos-biológus, az MTA Doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja az EU Immunológus Szakértő Testületének tagja .

Negyed százada szenteli életét a koleszterin kutatásnak. Kandidátusi disszertációját majd a MTA Doktori disszertációját is orvos-biológiai témában írta.
Ezek a kutatások szervesen kapcsolódtak az antikoleszterin antitest felfedezéséhez, és ennek alapján a koleszterin anyagcsere helyreállítására alkalmas vakcina feltalálásához vezettek.
Mit tegyen ha koleszterinnel kapcsolatos betegségei vannak, vagy szeretné megelőzni azokat?
Koleszterin problémákkal kapcsolatos konzultációra jelentkezés:
"Az emberi oltással kapcsolatos optimizmusunkat nem csak a sikeres állatkísérletekre alapozzuk, hanem az embereken végzett önkipróbálásokra is. Ezek megerősítik, hogy az immunanyag valóban hatásos, a már kialakult betegség is visszafordítható az antigén segítségével" - állítja a feltaláló.
Ha szeretne a Budapesti rendelőnkbe koleszterein problémájával kapcsolatos konzultációra bejelentkezni, kérem jelentkezzen vissza küldje el a nevét, címét, telefonszámát és születési dátumát, visszahívjuk időpont egyeztetés miatt. Várjuk levelét biokapsz@gmail.com email címen.
További kérdéseit az időpont egyeztetés során személyesen teheti fel.

